Inspiration

Πώς να δημιουργήσεις μία όαση χαλάρωσης στο σπίτι

Όαση χαλάρωσης

Κάποιες φορές στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας χρειαζόμαστε ένα μέρος για να καθίσουμε, να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Ένα μέρος μακριά από κάθε υποχρέωση και κάθε τι που μας προκαλεί στρες. Το μέρος αυτό μπορεί να είναι ένα δωμάτιο ή ακόμη και μία γωνία ενός δωματίου, όπου μπορούμε απλώς να καθίσουμε, να πάρουμε έναν ύπνο ή να κάνουμε μία χαλαρωτική δραστηριότητα. Ας δούμε πώς θα μετατρέψεις οποιονδήποτε χώρο στο σπίτι σου σε μία όαση χαλάρωσης.

Συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου πράγματα

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις τα προβλήματά σου είναι να περιτριγυρίσεις τον εαυτό σου με όλα τα αγαπημένα σου πράγματα, όλα αυτά που σε εκφράζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι “στο σπίτι σου”. Αυτά είναι διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιον μπορεί να είναι κάποια βιβλία. Για κάποιον άλλο μπορεί να είναι η αγαπημένη του μουσική ή το αγαπημένο του ρόφημα. Μόνο εσύ ξέρεις ποια είναι αυτά τα ξεχωριστά πράγματα για ‘σένα.

Κάνε το μέρος όσο πιο αναπαυτικό γίνεται

Από την όαση χαλάρωσής σου δεν πρέπει να λείπει μία αναπαυτική πολυθρόνα ή ένας αναπαυτικός καναπές. Τοποθέτησε μαλακά μαξιλάρια ή μία απαλή κουβέρτα, με την οποία θα μπορείς να σκεπαστείς ή απλώς να τη ρίξεις πάνω στους ώμους σου για μία αίσθηση ζεστασιάς.

Φέρε τη φύση μέσα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν το στρες και να δώσουν μία αίσθηση ευεξίας. Όσο περισσότερα φυτά υπάρχουν, τόσο το καλύτερο! Διάλεξε τα κατάλληλα φυτά ανάλογα με το πόσο φως υπάρχει στο χώρο σου.

Αφαίρεσε τα περιττά

Ένας υπερβολικά φορτωμένος χώρος είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ηρεμία σου. Καθάρισε το χώρο σου από περιττά αντικείμενα και φρόντισε να τον έχεις οργανωμένο. Πριν προσθέσεις οποιοδήποτε νέο αντικείμενο, σκέψου αν αυτό θα έχει πραγματικά αξία για ‘σένα.

Εστίασε σε απαλά χρώματα

Σύμφωνα με έρευνες, τα έντονα χρώματα αυξάνουν τα επίπεδα διέγερσης. Για το χώρο χαλάρωσής σου, προτίμησε απαλά και ουδέτερα χρώματα με χαμηλή αντίθεση, που έχουν ηρεμιστική επίδραση. Ορισμένα χρώματα για να φέρεις τη γαλήνη στο χώρο σου μπορεί να είναι το ανοιχτό πράσινο, το απαλό ροζ, αποχρώσεις του καφέ ή του γκρι.

Χαλάρωσε με το αγαπημένο σου άρωμα

Η χαλάρωση είναι μία εμπειρία που περιλαμβάνει όλες τις αισθήσεις. Η αρωματοθεραπεία είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μετατρέψεις οποιονδήποτε χώρο σε μία όαση χαλάρωσης. Διάλεξε αιθέρια έλαια που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη χαλάρωση, όπως είναι η λεβάντα, το λεμονόχορνο, το πορτοκάλι και ο ευκάλυπτος.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαλαρώνεις; Αξιοποίησε αυτές τις ιδέες για να φτιάξεις τον ιδανικό για εσένα χώρο, εκεί όπου θα αισθάνεσαι απόλυτη χαλάρωση, μακριά από το στρες της καθημερινότητας.